ГЕРБ залага на старите кметове и депутати за местния вот

Сегашните кметове на ГЕРБ в областните градове най-вероятно ще повторят мандата си. Това стана ясно от думите на Цветан Цветанов, който отново е шеф на предизборния щаб на партията. Вчера бе представено логото на управляващите за кампанията - “Видими резултати за България”, а кандидатите за градоначалници ще бъдат официално обявени на 13 септември.

Целта на ГЕРБ е да спечели изборите в 18 областни града, като в момента има кметове в 14 такива. Сигурно е, че Йорданка Фандъкова (София), Иван Тотев (Пловдив), Иван Портних (Варна), Димитър Николов (Бургас) и Живко Тодоров (Стара Загора) ще бъдат номинирани за нов мандат. В столицата конкуренция на Фандъкова ще прави депутатът от Реформаторския блок Вили Лилков, а БСП ще избира измежду 15 кандидатури, сред които са Корнелия Нинова, Калоян Паргов, Георги Кадиев и социолога Михаил Мирчев.

Под тепетата срещу Тотев ще се изправи бившият кмет Славчо Атанасов - кандидат на Патриотичния фронт. БСП и Реформаторският блок още се чудят кого да номинират. Същото е положението и във Варна, където и червени, и сини не могат да се разберат за кандидатите.

В Бургас реформаторите може и да подкрепят кандидата на ГЕРБ Николов, макар че от партията на Бойко Борисов твърдят, че няма да правят коалиции. Освен в няколко малки общини.

Няколко депутати от ГЕРБ ще влязат в кметската надпревара - Вяра Церовска ще се бори за Перник, Любимир Христов - за Шумен, Дарин Димитров - за Търговище, Корнелия Маринова - за Ловеч, Георги Андонов - за Гоце Делчев, Кирил Котев - за Сандански, и Валентин Василев - за Разград.

В момента в БСП също текат номинации, като са известни кандидатите за кметове на близо 60 по-малки общини. Според запознати левицата ще заложи на досегашните си кметове в повечето от областните градове. За Ловеч вероятно ще се бори Минчо Казанджиев, за Сливен - Кольо Милев, за Търговище - Красимир Мирев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини