Гръцката драма: Снимка на пенсионер, който плаче пред банка, обиколи света

Снимка на гръцки пенсионер, който след като не успя да изтегли 120 евро от банка, седнал на улицата и заплакал като малко дете, обиколи света, пише ABC news. Потресаващата гледка е ярко доказателство за драматизма на гръцката криза. Около плачещия 77-годишен мъж, фотографът е уловил, разхвърляни неговата лична карта и спестовната му книжка.

Не мога да гледам собствената си държава в такава ситуация, плачейки занареждал Йоргос, който е от Солун и заедно с неговата съпруга години наред работили в германска мина, после в леарна. Но пенсията, която заработил в странство не можел да си изтегли от собствената му държава.

Когато в банката му обяснили, че не мотат да му ги изплатят неговите 120 евра, това му дошло в повече. Седнал на тротоара пред банката и заплакал, а двама полицаи го утешавали.

"Боли ме сърцето, като гледам моя народ на улицата как се моли за няколко цента, за да си купи хляб. Виждам все повече самоубийства. Отчаян човек съм аз, не мога повече да гледам това. Европа и Гърция направиха грешки, които сега ние плащаме", казва пенсионерът.

Гръцките банки са затворени от понеделник, а пенсионерите не успяват да си изтеглят пенсиите. Трагедията е неописуема за обикновените хора, които буквално припадат на опашките пред местните банки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят