Очевидец: Автобусът летеше по завоите

“Автобусът тръгна по завоите по нанадолнище и малко преди да се обърне, направо летеше. Шофьорът издърпа ръчна спирачка, но не можа да го спре.” Това разказа вчера пред “Труд” мъж, преживял катастрофата край Калофер в неделя, при която пострадаха 13 работници от ВМЗ-Сопот.

Седем от тях остават на лечение, съобщиха вчера от Университетската болница “Свети Георги” в Пловдив. Пет жени и двама мъже са с по-сериозни травми, докато други петима са освободени за домашно лечение след обработка на раните им.

Основната версия на разследването е, че автобусът се е обърнал заради технически проблем със спирачките. Назначена е експертиза на возилото, собственост на карловска транспортна фирма. Проверява се кога е минало на преглед.

На мястото на катастрофата случайно се оказал с мотора си анестезиологът от “Пирогов” д-р Добрин Патарински. Пред Би Ти Ви вчера той разказа, че е оказал първа помощ на част от ранените. “Най-тежко беше пострадал мъж с контузена предмишница и млада жена с фрактура на рамото”, обясни д-р Патарински.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини