Мартин Димитров: Гърция е във фалит, другото са празни приказки

Коментар за решението на гърците на референдума в неделя и очакваните проблеми пред страната в следващите дни направи в студиото на Нова телевизия Мартин Димитров.

Според него, премиерът Ципрас фалира Гърция, банките не работят, финансовата система е в бедствено положение. Тази година очевидно няма да има растеж, макар че преди няколко месеца се очертаваше ръст от около процент и половина.

„Гласувайте с мен и ще имаме още по-добро споразумение с кредиторите, това каза Ципрас, обеща да отвори банките, но също не успя”, допълни депутатът. Той посочи, че с най-голям дълг в Европа, освен Гърция, са Италия и Испания и това се дължи на управление на леви правителства, а десните политици идват на власт, за да намаляват задлъжнялостта.

„Сравнението между Ципрас и Жан Виденов е много уместно, същото се случи у нас по време на управлението на БСП и нейния лидер през 1996/97 година”, каза още бившият лидер на СДС.

Според него, проблемът на Гърция е, че се е забавила с реформите. Димитров показа справка от Евростат, която показва нарастване на външния дълг на страната през последните три години. "Не може да харчите повече от това, което получавате, така правеха гърците", поясни депутатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини