Цветанов: ГЕРБ вече работят по създаването на общински и областни щабове за местните избори

Ще започнем предизборната си кампания от 25 септември. Това каза Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ пред bTV.

„От днес всички структури на ГЕРБ в страната получават указания за създаването на съответните общински и областни щабове. Партия ГЕРБ винаги се подготвя сериозно за всеки един избор. Аз съм председател на предизборния щаб за поредна 8-ма година. Ще започнем предизборната си кампания от 25 септември. 8 са депутатите, които са номинирани като възможност, да бъдат кандидати за кметове”, заяви Цветанов.

„Все още не е излязло решението на Изпълнителната комисия, но гледайки протоколите, където са всички номинации от цялата страна, мога да Ви уверя, че кандидатите, които предлага партия ГЕРБ, ще получат най-голяма обществена подкрепа. Ако направим един преглед на последните няколко години и ако си припомним внимателно 2005 година и в какво състояние беше София, когато Бойко Борисов стана кмет, ще забележим градация и много подобрения. Тези подобрения трябва да бъдат отчетени, а не да бъдат възприемани като някаква даденост”, посочи Цветанов. По думите му има много общини, където кметовете през първия си мандат, се сблъскват с проблеми, заради натрупаните дефицити.

„Давам за пример община Смолян, където дефицитът, който завари в началото на мандата си Николай Мелемов, беше 26 млн. лева. Към настоящия момент този дефицит е стопен до 7 млн. Стараем се с по-малко средства да има повече ефективност и придобивки на хората”, обясни Цветанов.

На въпрос кои общини ще представляват най-голям интерес на предстоящите избори, той отговори: „Разбира се, че за нас представляват най-голям интерес областните центрове, където има предимно смесено население. За Кърджали имаме кандидат – Илия Илиев, който към настоящият момент е Областен управител”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини