Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу убиеца на Вероника

Окръжната прокуратура във Велико Търново във вторник внесе в съда обвинителния акт срещу килъра на 23-годишната студентка Вероника Здравкова. Илиян Здравков ще отговаря за убийство с цел грабеж. Делото тепърва ще бъде насрочвано за есента.

40-годишният рецидивист ще бъде изправен на подсъдимата скамейка след като на 28 февруари тази година, в района на жп гарата във Велико Търново нападнал Вероника, докато се прибирала от работа и я съсякъл със 7 удара с брадва по главата. Фаталният удар е бил в слепоочието. След това злодеят грабнал дамската и чанта, с два мобилни телефона, портмоне с 25 лв, сребърни бижута и лични вещи на обща стойност 401 лв.
"Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Илиян Здравков е осъждан 6 пъти за кражби и грабежи. Последното си наказание криминално проявеният изтърпял в затвора в Ловеч на 6 януари т.г.В хода на разследването Здравков е направил пълни самопризнания", съобщиха от Окръжната прокуратура в старата столица.
Разпитани са 24 свидетели, 18 вещи лица са изготвили експертизи, открити и иззети са множество веществени доказателства. Разследването е приключило за 4 месеца.Илиян Здравков е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право