Тръгва дело за убийство при самоотбрана във Враца

Очаква се във врачанския окръжен съд да бъде даден ход на дело за убийство, извършено при самоотбрана, съобщи „Конкурент“. Повдигнато е обвинение на Виктор Пламенов от Липница, който уби съселянина си Красимир Йотински през декември 2013 г.

Според прокуратурата, мъжът е превишил пределите на неизбежната отбрана, за което може да отнесе наказание „лишаване от свобода” до 5 години.

След мелето Красимир бе приет във врачанската болница с опасност за живота, а по-късно транспортиран в столична болница, където почина на 26 декември.
Боят между Виктор и Красимир започнал заради скандал от битов характер. По данни на полицията в него участвали 7 души. Виктор обаче ударил Красимир по главата с дървен кол, което се оказало фатално.

Преди дни във врачанския окръжен съд е внесено споразумение между подсъдимия и прокуратурата. След като е даден ход на делото обаче, то е оттеглено от държавното обвинение. Причината е, че условията за споразумение не отговарят на конкретния случай, тъй като става въпрос за тежко умишлено престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право