До 5 г. затвор за тормоз вкъщи И роза върху колата можела да доведе до убийство или самоубийство

Петър Иванов: Проблемът на американския бизнес е, че той идва в Европа през дружества в Холандия или в Ирландия

Самоубиец скочи от виадукт „Бебреш”

Министър Петков: Исканията на майките на деца с увреждания се удовлетворяват

Прокуратурата замълча по казуса „Джи Пи Груп“ Делото е отпреди един месец

Плащаме повече за храна и здраве Данъците и социалните осигуровки изяждат 12,3% от заплатата ни

„Токсичен“ е думата на 2018 година Най-често прилагателното е употребявано в словосъчетанието "токсични химикали" заради Случая "Скрипал"

Протест срещу оправдаването по делото „Алабин“ Мотивите ще станат известни след около месец

Най-ниска безработица от 10 г. насам

Хилари Клинтън ще отговаря на още въпроси за скандала с имейлите

ЕК дава 294 млн. евро за жп линията Пловдив – Бургас Пътуваме с 40 минути по-малко по маршрута

АПИ: Започва изготвянето на техническите проекти за ремонта на тунелите „Топли дол“ и „Траянови врата“

Чистят деретата в Камено

АБВ-Младежи настояха за сваляне на санкциите срещу Русия

Хиляди ще подкрепят инициативата на Столична община за отказ от лични автомобили в Деня за по-чист въздух

Смениха съдията по делото срещу Ахмед Муса и 13-те му „пророка“

Съдия Ивета Парпулова, която бе разпределена за докладчик по наказателно дело № 305/2015 г. на Пазарджишкия окръжен съд срещу Ахмед Муса Ахмед и още 13 подсъдими, обвинени за проповядване на радикален ислям и омраза на религиозна основа, пропагандиране на война и разпространение идеите на терористичната организация „Ислямска държава“, си е направила самоотвод.

Мотивите на бившата председателка на Пазарджишкия окръжен съд за това нейно решение са, че не би желала да възникне съмнение в обществото, че Ахмед Муса Ахмед няма да получи правосъдие от независим и безпристрастен съд. Именно Парпулова бе съдия по делото срещу 13-те имами и наложи ефективна осъдителна присъда на Ахмед Муса, която Пловдивският апелативен съд удвои от 1 на 2 години с решение от 30 юни.

В Пазарджик се заговори, че има и друга причина за решението на съдия Ивета Парпулова и то е свързано със съпруга й Стоян Парпулов, който щял да бъде адвокат на Ахмед Муса на предстоящия нов процес срещу него. „Изобщо няма такова нещо. Няма да съм защитник на Ахмед Муса“, отсече известният пазарджишки адвокат.

Колегата му Хари Харалампиев, който е председател на местния Общински съвет и един от адвокатите на Муса по предишното делото срещу него и 12-те имами, заяви пък, че се колебае дали да се ангажира отново със защитата му по новия процес. Според юристи делото срещу 14-те обвинени е прецедент за българската съдебна практика, тъй като досега у нас не е имало процес по член 407 от НК за пропагандиране на война. Обвинителният акт бе внесен на 1 юли, материалите по него до момента са 30 тома, а продължава събирането на нови доказателства.

След отвода на Ивета Парпулова и след повторно разпределение за нов докладчик по наказателно дело 305/2015 г. на Пазарзжишкия окръжен съд бе избрана съдия Кристина Пунтева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.