Кметът на Монтана стана чирак-резбар

Румен Петков: Светлин Русев ще остане с написаното, изреченото, нарисуваното в душите и в сърцата ни, в България и в света

Пленкович: Това посещение е крачка напред за сътрудничеството ни, благодаря на Борисов

Здравната каса вече покрива два нови медикамента за лечение на множествена склероза

Вандал повреди с метален стълб картината на Репин “Иван Грозни убива сина си”

Премиерът Борисов: Със загубата на Светлин Русев България загуби един от мъдреците си

Академик Светлин Русев пред „Труд“: Живеем в пиеса на абсурда, за която сами избираме актьорите

Почина Светлин Русев

Десетки мигранти загинаха при бягство от нелегален затвор в Либия

Премиерът Бойко Борисов: Това са нашите Балкани и нашата Европа, трябва ни единство за мир

Актьорът Хю Грант се ожени за шведка

Борисов: Темата за Западните Балкани не трябва да слиза от европейския дневен ред, ако искаме мир и стабилност

Вижте паметника на Иван Вазов в Загреб (СНИМКИ)

САЩ предупредиха Сирия, че при нарушения на спирането на огъня ще има “твърди” мерки

Нобелова награда за литература може да няма и през 2019 година

Фандъкова: Тази учебна година няма да има училище, което да не започне работа

3,4 млн. лева общински средства се инвестираха в училището в село Герман. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова след като направи инспекция на новопостроеното 84 ОУ “Васил Левски” в село Герман, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

“Благодаря на директора на училището и на всички учители и родители в село Герман. Тук има история, старото училище беше непригодно да бъде обновено и пригодено. Опитът ми като учител и директор много ми помага, защото учителят управлява една класна стая, 25-30 деца, които трябва непрекъснато да са мотивирани и да им е интересно. Работата с хора идва оттам. Като директор, вече управлението на едно училище с над 1200 ученици, родители, учители, има голямо значение”, заяви Фандъкова.

По думите й, управленските практики са еднакви, просто мащабите са различни. “Принципите на управление са нещо, което е заложено в управлението на образователната система. Надявам се все повече директори и учители да бъдат достатъчно добре подготвени”, допълни Фандъкова. Тя посочи още, че се надява да бъде приет най-накрая и Законът за училищно и предучилищно образование, който Милена Дамянова защитава на всяка цена.

“Надявам се и всички народни представители да помагат за това, за да може час по-скоро да се изработят и новите програми и учебници. Имаме нужда от съвременно и модерно образование. Ще направим базите, но качественото образование зависи от учителя. Засега информацията е, че в кв. “Красно село” в едно училище и една детска градина ремонтите ще продължат след 15 септември. Няма да има обаче училище, в което да няма възможност да се започне учебната година”, увери Йорданка Фандъкова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.