Фандъкова: Тази учебна година няма да има училище, което да не започне работа

3,4 млн. лева общински средства се инвестираха в училището в село Герман. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова след като направи инспекция на новопостроеното 84 ОУ "Васил Левски" в село Герман, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Благодаря на директора на училището и на всички учители и родители в село Герман. Тук има история, старото училище беше непригодно да бъде обновено и пригодено. Опитът ми като учител и директор много ми помага, защото учителят управлява една класна стая, 25-30 деца, които трябва непрекъснато да са мотивирани и да им е интересно. Работата с хора идва оттам. Като директор, вече управлението на едно училище с над 1200 ученици, родители, учители, има голямо значение", заяви Фандъкова.

По думите й, управленските практики са еднакви, просто мащабите са различни. "Принципите на управление са нещо, което е заложено в управлението на образователната система. Надявам се все повече директори и учители да бъдат достатъчно добре подготвени", допълни Фандъкова. Тя посочи още, че се надява да бъде приет най-накрая и Законът за училищно и предучилищно образование, който Милена Дамянова защитава на всяка цена.

"Надявам се и всички народни представители да помагат за това, за да може час по-скоро да се изработят и новите програми и учебници. Имаме нужда от съвременно и модерно образование. Ще направим базите, но качественото образование зависи от учителя. Засега информацията е, че в кв. "Красно село" в едно училище и една детска градина ремонтите ще продължат след 15 септември. Няма да има обаче училище, в което да няма възможност да се започне учебната година", увери Йорданка Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини