5 коктейла, които помагат в борбата с килограмите

Чернодробни проблеми мъчат всеки трети 60% рядко или никога не са се изследвали

Военнослужещи унищожиха невзривена гранатa, намерена в Благоевград

Къде е „Метростанция „Любов”

МВнР отправи предупреждение към българите в Северна Ирландия

Камарата на строителите призова Елена Йончева да докаже обвиненията си с конкретни факти

Румен Радев: Жалките опити да бъда въвлечен в имотните далавери на властта само ме амбицират

Раздор в управляващата коалиция в Италия Крайнодясната „Лига” заплашвала да свали правителството заради корупционен скандал

Австрийските власти поискаха компенсации от „Фолксваген“

Два ключа ще пазят офертите в онлайн обществените поръчки Системата стартира от 1 ноември

Министър Вълчев: Едно от най-значимите ни предизвикателства е включването на всяко дете в образованието

Валентин Златев с по-висок пост в „Лукойл“

Порошенко и Зеленски си разменяха въпроси и обвинения на дебат в Киев

Вучич организира митинг в своя подкрепа

Гробна тишина настъпи в мрежата на ало-измамниците (обзор)

Прокуратурата даде на съд екскмета на Куклен Павлов и бизнесдамата Минчева

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе във вторник в съда обвинителен акт за подкупи, търговия с влияние, длъжностно и документни престъпления срещу бившия кмет на община Куклен Костадин Павлов и бизнесдамата Надежда Минчева.

Павлов е взел на 2 пъти подкупи от Минчева – съответно 3000 и 1200 лв., и чрез злоупотреба със служебно положение е повлиял нейната фирма „Надежда 2000“ ЕООД да спечели обществени поръчки за доставка на храна в детските ясли и градини и домашния социален патронаж и сключи договор за 74 327 лв.

В качеството си на временно изпълняващ длъжността кмет на община Куклен Костадин Павлов е отгорил на 14 май 2013 г. пликовете с ценовите оферти на останалите трима участници в обществената поръчка за доставки на храни в детските ясли и градини и социалния патронаж, за да ги свери с тези на „Надежда-2000“ ЕООД. Освен това Павлов е скрил плика с офертата на Надежда Минчева, за да може да подаде нова, и по този начин е причинил вреди на останалите трима конкуренти от „Петров комерс“ ЕООД-Пловдив, „ВВВ-Дистрибуция и логистика“ ЕООД-Асеновград и „ЕС ЕНД ДИ Корпорейшън“ ЕООД-Пловдив.

Петте обвинения срещу Костадин Павлов са по чл.302 т.1, б.“б“ във вр.чл.301 ал.3, вр. ал.1 от НК, чл.282 ал.2, чл. 304-б ал.1 и чл. 319 от НК. Най-тежкото наказание за престъпленията, в които бившият кмет на Куклен е обвинен, предвидено от закона, е лишаване от свобода от 3 до 15 години, глоба до 25 000 лв. конфискация на до 1/2 от имуществото на виновния и лишаване от право да заема определена длъжност и да упражнява определена професия или дейност.

Бизнес дамата Надежда Минчева е обвинена в предлагане на подкуп на длъжностно лице и търговия с влияни. За тези 2 престъпления законът предвижда лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лв.

Павлов и Минчева са с мерки за неотклонение „парична гаранция“ от 4000 лв.

На община Куклен явно не й върви на кметове, тъй като Костадин Павлов е вторият пореден клиент на Окръжна прокуратура-Пловдив и съда след Димитър Сотиров. Срещу Сотиров и зам.-кмета му Иван Апостолов вървят дела за злоупотреби със служебно положение и безстопанственост в размер на 1 012 557 г. Срещу Сотиров има повдигнати обвинения и за присвояване на 100 000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.