БСП няма да подкрепи промените в Конституцията, били противоречиви

БСП няма да подкрепи предложените промени в Конституцията, защото били вътрешно противоречиви. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на БСП Янаки Стоилов след заседание на Изпълнителното бюро на БСП, съобщи БГНЕС.

"Предложенията за промяна в Конституцията са вътрешно противоречиви. Не са в състояние да решават натрупаните проблеми в съдебната власт и да постигнат необходимата ефективност и независимост. Поради това няма нужда от тяхната подкрепа. Такава ще е позицията и на нашите представители в комисията, която ги разглежда", обясни Стоилов.

Отделно, Янаки Стоилов коментира, че в ЕС са постигнати някои резултати, благодарение на социалистите там, по отношение на формирането на преговорна позиция по ТТИП, които, обаче не били толкова отчетливи, за да гарантират интересите на повечето от европейските граждани и на поне част от европейските страни.

"Предстои да се проведе гласуване утре за начина, по който да продължат преговорите. Няма основание за такава преговорна позиция", добави Стоилов. Той припомни, че е в ход и подписка в редица европейски държави, събрала над 2,5 млн. подписа против ТТИП, но изрази съмнение, че едва ли ЕС ще я обсъди официално.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини