Парламентът дава 252 хил. лв. за ново wi-fi

Парламентът е на път да плати 252 000 лева за ново оборудване, което да обслужва безжичната компютърна мрежа в сградата на Народното събрание. В цената влиза и и извънгаранционна поддръжка на мрежата в бившия партиен дом, където често заседават комисиите. Това става ясно от обществена поръчка на администрацията на парламента, която е разписана от главния секретар Иван Славчов.

Фирмата, която предложи най-ниска цена и спечели търга, трябва да оборудва сградата на Народното събрание с един безжичен контролер, минималните изисквания към който са няколко листа. В поръчката влизат и два опорни комутационни разпределители, както и предоставяне на безжичен интеренет достъп в 48 точки.

Търгът на парламента предизвика неводолство във фейсбук, тъй като според потребители цента била завишена. В интернет излезе и информация, че най-скъпия рутер струва 800 лв., а за парламента не трябвали повече от няколко такива.
Според интернет администратори обаче поддръжката на мрежата, каквато е включена в поръчката, не е евтина. “Труд” потърси Иван Славчов за коментар, но той не отговаряше на мобилния си телефон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини