Нова британска партия опитва да спре Брекзит

Дъщерята, убила майка си, получила инсулт “Мъките свършиха”, написала жената

Сотир Цацаров възложи делото за прегазената жена в село Търнава на Софийската окръжна прокуратура

Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

Съвместно учение на морска пехота и артилерия се проведе в Дагестан

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Нова комисия ще търси причините за рухналата гимназия в Казанлък

Нова техническа експертна комисия ще обследва причините за рухването на част от Природо-математическа гимназия “Никола Обрешков” в Казанлък. Това информираха от община Казанлък, където са получили писмо от Министерстерство на регионалното развитие и благоустройството. В него става ясно, че изготвеният доклад в резултат на досега направеното обследване не е одобрен. В него експертите не са изпълнили докрай поставената задача поради необходимостта от допълнително време за обстойно и пълно обследване, проверки, проби и оразмерявания. По тази причина представеният протокол не е одобрен от министреството. Вместо това в 7-дневен срок ще бъде назначена нова комисия от експерти, за което не е посочен краен срок на действие.

Училището се срина на 22 юни при изкопни дейности за създаване на нов учебен корпус, който да приюти национален център за природо-математически науки. Два дни по-късно със заповед на началника на Регионален отдел “Национален строителен контрол” – Стара Загора бе назначена комисия да обследва причините, довели до срутването на сградата, анализирайки изготвените инвестиционни проекти, изпълнението на строителните работи, механизма на аварията и трябваше да определи виновните.

Проектантите, включени в комисията, обаче не са се ангажирали с изготвяне на техническа експертиза за състоянието на авариралия строеж или част от него. В предписанията за отстраняване на последиците от аварията компетентните за това лица не са посочили конкретни мерки за преодоляването им, а само задължават това да се направи след цялостно обследване и експертно заключение за реалното състояние на авариралия строеж.

“Предвид необходимостта от висок професионализъм, специфични познания по възстановителни дейности при бедствия и аварии, вземане на решения в кратки срокове, за участие в нея са поканени експерти – лица с пълна проектантска правоспособност по части “конструктивна”, “архитектура” и “геология”, от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, Камарата на архитектите в България, Съюза на архитектите в България, Университета по архитектура, строителство и геодезия”, посочват от министерството на регионалното развитие.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.