Задържаха шеф от "Техномаркет", издирван от италианските власти

Днес, 7 юли, под ръководството на Софийска градска прокуратура на територията на гр. София бе проведена полицейска операция от служители на ГД “Национална полиция“–МВР за задържането на Николай Китов – представител на Съвета на директорите на „Техномаркет“ АД и на „К и К Електроникс“ АД, съобщава Прокуратурата на Република България.

Николай Китов е издирван с Европейска заповед за арест, издадена от италианските власти, във връзка с водено международно следствие по наказателен процес за данъчни престъпения по схемата „Карусел“, касаеща доставки в областта на консумативната електроника.

По молба за правна помощ от Републиканската прокуратура при съда в Монца, Софийска градска прокуратура е поискала и получила от Софийски градски съд разрешение за извършване на претърсвания и изземвания на домашния и служебните адреси на Китов в столицата.

В хода на операцията Николай Китов е установен и задържан. Извършени са претърсвания и изземвания в жилището на Китов и в офисите на дружествата „Техномаркет“ АД и „К и К Електроникс“ АД.

Предстои производство по изпълнение на Европейска заповед за арест.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право