СДС предлага вътрешни избори за кандидат-кметове в Реформаторския блок

СДС ще предложи на останалите партии в Реформаторския блок да излъчат общи кандидатури за кметове чрез вътрешни избори. Това заяви във Варна лидерът на СДС Божидар Лукарски. "Предложението ще бъде внесено още днес в щаба на РБ. То се отнася за общините, където има разминаване между партньорите. СДС има опит с вътрешните избори. Не е сложно, нито е късно, ще отнеме няколко седмици.

Това е вариантът да излезем с обща регистрация за местните избори", обясни той. Вътрешни избори няма да се наложат в Монтана, където всички партии в блока заедно с Патриотичния фронт ще издигнат досегашния кмет Златко Живков, даде пример Лукарски. Допитване до редовите членове обаче ще се наложи за градове като Варна, където разнобоят между десните коалиционни партньори е сериозен.

Ден след като Радан Кънев отново огласи подкрепата на ДСБ за независимия кандидат Чавдар Трифонов, Лукарски заяви, че СДС и БЗНС застават зад настоящия кмет от ГЕРБ Иван Портних. "Чавдар Трифонов не желае подкрепата ни. Но скандал няма. Каквото и разминаване да има между нас, ще си го кажем вътре в щаба и няма да го коментираме през медиите", отсече Лукарски. Той уточни, че предстоят нови избори за председател на СДС-Варна, след като партийни членове атакуваха легитимността на пролетното събрание, на което за градски лидер бе избран недолюбваният от ДСБ Янко Станев - бивш общински шеф на ДПС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини