3 двойки се венчават по време на операта "Любовен елексир" на Античния театър в Пловдив

Три влюбени двойки ще кажат официално и едновременно "ДА" и ще разменят брачни халки на сцената на Античния театър в Пловдив по време на спектакъла на Държавната опера "Любовен елексир" от Гаетано Доницети на 16 юли (четвъртък) от 21 часа пред 3500 зрители.

40 кандидат-младоженски двойки изявиха желание да сключат истински брак по време на оперно представление и то абсолютно безплатно на Античния театър, където цената на изнесения ритуал надхвърля 1000 лв. От Операта поканиха на кастинг 27 от тези двойки и след попълване на анкетни карти и събеседване с режисьорката на спектакъла Нина Найденова и психолог, бяха избрани три вместо само една.

Десислава Накова и Димитър Митев, Цветанка Кърджалийска и Владимир Гаголевичин, Преслава Златанова и Росен Христов ще си разменят брачни халки в присъствието на служебно лице от Дом на младоженците, докато оркестърът свири Сватбения марш, а хорът пее "Многая лета".

От Държавната опера изпратиха във вторник покана към кмета на Пловдив Иван Тотев лично да бракосъчетае трите влюбени двойки. Диригентът Диан Чобанов и хореографът Боряна Сечанова пък изявиха готовност да кумуват на младоженците, а художникът на костюмите Яна Дворецка трескаво подготвя допълнителни булчински рокли.

За истинските сватби на сцената е осигурено достатъчно количество "Любовен еликсир", както и редица изненади и подаръци за брачните двойки. До 16 юли кандидат-младоженците ще репетират всеки ден заедно със солистите Яница Нешева, Марк Фаулър, Петър Данаилов, Светлана Иванова и Евгений Арабджиев.

От публиката на Античния театър пък се очаква да скандира мощно "Горчиво" и бурно да аплодира изпълнителите и младите влюбени. Билетите от 8, 10 и 16 лв., които се продават на касите в Концертна зала и Билетния център пред общината и онлайн в eventim.bg, вече са на свършване, защото хиляди искат да видят истински сватби по време на оперен спектакъл.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура