Руски депутат призна за 100 кила банкноти в сейф

Руски депутат потвърди, че иззетите при акцията на служители на Следствения комитет и Федералната служба за сигурност от банков сейф в Санкт Петербург банкноти, тежащи над 100 кг и на стойност над $7 млн., са негови. "Имам право на средства кеш в произволно количество", заяви Алексей Лисяков (45 г.) от "Справедлива Русия" пред изданието "Деловой Петербург".

Той отказа да назове сумата, която е държал в сейфа на Сити инвест банка. "Може да не са 100 кг, както пишат журналистите, а 200 или 300 кг", добави той. А на въпрос, че парите в трезора са доста повече от неговите доходи и на семейството му, обясни, че преди да стане политик през 2002 г., е бил 12 години успешен бизнесмен. Лисяков припомни, че бил шеф на групата МДМ с годишен оборот $40 млрд. и притежавал компанията "Екватор" с оборот $700 млн. на година.

Според Фонтанка.ру при акцията от сейфа са конфискувани 400 млн. рубли ($7 млн). и куфарче с $300 000, които следователите броили цяла нощ. Властите не дадоха информация по случая, само казаха, че акцията в банката е свързана с незаконен банкрут на московска финансова институция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят