Комикът Владимир Зеленский води със 75% според първите данни от президентските избори в Украйна

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 април 2019

Банките стават клиент №1 на колекторските фирми Събирачите на дългове се готвят да изкупят банкови вземания за още над 500 млн. лева

Най-много катастрофи стават привечер

Пускат през есента отсечката между Ябланица и Боаза

Всички задържани след спецакцията срещу ало измамници в Горна Оряховица остават в ареста

Над 200 жертви взеха 8 атентата в Шри Ланка (обзор)

Над 3000 дървета засадиха 150 доброволци от „Джи Пи Груп” Дружеството участва в проекта Новата гора

Слаба избирателна активност на президентските избори в Северна Македония

Бракуват агнешко с нечетлив печат Агенцията по храните проверява магазините в цялата страна

Велики пилоти с покана за рали „България”

17 души дариха кръв навръх Цветница в Търново Акцията бе организирана за поредна година в неделното училище на църквата "Св.Никола"

Над 100 рисувани чадъра от децата на ЦЛТРДБ вече са част от вдъхновяващата арт инсталация

Нападнаха лидера на водещата опозиционна партия в Турция (ВИДЕО)

Почина актрисата Виолета Гиндева

Бомбардират кметове с дела за пасища

Проект за промени в закона за земята противоречи на еврорегламент, твърдят експерти

Подготвени промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи от Министерския съвет ще доведат до правен хаос и завеждане на множество съдебни дела срещу кметства, което ще рефлектира негативно върху общинските бюджети. Това прогнозира Институтът за агростратегии и иновации.

Проектът, който правителството вече внесе в парламента, предвижда от 1 февруари 2016 г. да се прекратят договорите на хора, наели държавни и общински пасища, ако не притежават животни.

„Възниква въпросът доколко законосъобразно е прекратяването на договор, сключен между общината и лице, стриктно изпълняващо поетите ангажименти, залегнали в клаузите на контракта“, каза пред „Труд“ шефът на института Светлана Боянова.

Тя добави, че нормите са в разрез с еврорегламент 1307/2013, който позволява постоянно затревените площи да се поддържат и чрез косене, а не само чрез паша. „Следователно сключването на договори за постоянно затревени площи, които ще се поддържат чрез косене с лица, които не разполагат с животни, е напълно в съответствие с директно приложимото европейско законодателство, което следва да бъде спазвано”, добави Боянова.

„Всеки закон трябва да дава правна сигурност, спорно е дали чрез тези разпоредби тя е налична“, коментираха пред „Труд“ и адвокати, консултанти на агроорганизации. От министерство на земеделието посочиха, че юристите им се запознават с препоръките на института и ще ги проверят.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.