Президентът Радев поздрави културни дейци и представители на българската общност в Москва по повод 24 май

Лондон си затваря очите за мръсни пари Депутати зоват Мей за мерки срещу активи на Кремъл на Острова

Хасан Рохани: САЩ не могат да решават за Иран

Главният архитект на София Здравко Здравков пред “Труд”: Волята на съда е да наруша закона НАГ не позволява да се строи небостъргач върху градинка в “Стрелбище”

Лавров: Наесен се очаква да започнат преговори за създаване на зона за свободна търговия между Евразийския икономически съюз и Индия

Любо Пенев отпадна за пост в ЦСКА

Сръбският премиер заяви, че целта на страната й е да се присъедини към ЕС въпреки призивите на министъра на отбраната за промяна на политиката

Италианската популистка коалиция предлага юриста Джузепе Конте за премиер

Лесбийка президент на САЩ? Засега само на кино Политическа комедия на “Нетфликс” вкарва Дженифър Анистън и гей секса в Белия дом

Премиерът Зоран Заев не се отказва от името “Илинденска Македония”

Вижте акцентите от броя на “Труд” във вторник, 22 май 2018

Словенската полиция е намерила трима нелегални мигранти, скрити в български камион

Джина Хаспъл положи клетва като директор на ЦРУ

Възрастни съпрузи починаха в един и същи ден след 61-годишен брак

3,7 млрд. лева държат инвестиционните фондове Местните управляват 1,34 млрд. лева

Бомбардират кметове с дела за пасища

Проект за промени в закона за земята противоречи на еврорегламент, твърдят експерти

Подготвени промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи от Министерския съвет ще доведат до правен хаос и завеждане на множество съдебни дела срещу кметства, което ще рефлектира негативно върху общинските бюджети. Това прогнозира Институтът за агростратегии и иновации.

Проектът, който правителството вече внесе в парламента, предвижда от 1 февруари 2016 г. да се прекратят договорите на хора, наели държавни и общински пасища, ако не притежават животни.

„Възниква въпросът доколко законосъобразно е прекратяването на договор, сключен между общината и лице, стриктно изпълняващо поетите ангажименти, залегнали в клаузите на контракта“, каза пред „Труд“ шефът на института Светлана Боянова.

Тя добави, че нормите са в разрез с еврорегламент 1307/2013, който позволява постоянно затревените площи да се поддържат и чрез косене, а не само чрез паша. „Следователно сключването на договори за постоянно затревени площи, които ще се поддържат чрез косене с лица, които не разполагат с животни, е напълно в съответствие с директно приложимото европейско законодателство, което следва да бъде спазвано”, добави Боянова.

„Всеки закон трябва да дава правна сигурност, спорно е дали чрез тези разпоредби тя е налична“, коментираха пред „Труд“ и адвокати, консултанти на агроорганизации. От министерство на земеделието посочиха, че юристите им се запознават с препоръките на института и ще ги проверят. 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.