Ключов свидетел срещу Златко Баретата се отрече от думите си

Иван Колев, един от основните свидетели на обвинението по делото срещу Златомир Иванов-Баретата и деветима от неговата банда, се отрече от показанията си. Това стана на старта на процеса в спецсъда. Обвиненията са за наркотрафик и краден мерцедес.

Според прокуратурата наркогрупата на Баретата действала от октомври 2011 г. по Южното Черноморие, в София и Казанлък. Баретата я ръководил пряко до 29 януари 2013 г., когато срещу него бе извършен неуспешен атентат пред Съдебната палата в София.

Повдигнатото срещу него обвинение е за кражба на бронирания “Мерцедес Е500”, с който се е движил в деня на покушението. Автомобилът бил собственост на свидетеля Колев. Той бил куриер в групата - носел печалбата на Баретата от петролния му бизнес с бившия му партньор Росен Драгнев-Капитана.

“Аз дадох на г-н Иванов бронирания мерцедес, за да иде с него на някакво дело. Това, което пише в предишните ми показания, че Иванов ми е удрял шамар и че ме е ритал с кубинките си и така е откраднал колата, не е вярно. Тези показания само ги подписах, след като Росен Капитана се договори с полицаи на име Замфиров и Флоров”, каза пред съда Колев.

Вчера се разбра, че Капитана се издирва от полицията.
Баретата дойде в спецсъда с бастун и каза само, че делото срещу него е скалъпено от Капитана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право