В Пловдив протестират срещу строежа на новия зоопарк

Жители на Пловдив и природозащитници излязоха на протест заради започналия строеж на нов зоопарк на мястото на стария зоокът в града. Гората, която трябва да бъде изсечена, за да се построи новия обаче е белият дроб на града, казват протестиращите. Според тях това ще има голямо влияние за Пловдив, съобщи bTV.

Според недоволните досега са изсечени около 50 дървета от гората, която е защитена местност, а цялата площ на новата зоологическа градина е около 30 декара. Те обясниха, че не са имали възможност да сигнализират до институциите преди започването на строежа, защото са разбрали за него в момента на започването на строителните дейности.

"Напук на всички изисквания разрешението за строеж не е публикувано на сайта на община Пловдив, нито пък придружаващата го оценка за въздействие върху околната среда. Дори в момента виждате липсващата информационна табела. Виждаме едно заграждение, един обект, задължителната информационна табела, на която пише номера на строителното разрешение, продължителност на обекта и т.н. просто липсва”.

Старият зоопарк е затворен през 2008 година, защото не отговаря на европейските изисквания за отглеждане на животни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони