Девет месеца затвор за участник в банда, ужилила дядо с 10 600 лв.

Районният съд в Горна Оряховица е постановил девет месеца затвор за участник в банда телефонни измамници от град Вятово, Русенско, които ужилили дядо с 10 600 лв. и златна монета. Наказанието е наложено на Ангел Ангелов-Ачо след споразумение с прокуратурата. Той е уличен и в измама, при която отмъкнал 1280 лв. от баба от Павликени.

Престъпното трио завлякло стареца на 27 март миналата година. След като били разкрити и заловени, злосторниците върнали до стотинка отнетото от стареца.Независимо, че възстановили парите и златото, срещу тримата мощеници бе внесен обвинителен акт и те бяха изправени на подсъдимата скамейка. След споразумение с прокуратурата, магистратите от железничарския град постановиха 1 г условно с 4 г изпитателен срок за Янаки Янакиев и 1 г ефективно за рецедивиста Васил Атанасов. На 7 юли съдът в железничарския град се е произнесъл и за Ачо.

Когато криминалистите разкрили извършителите на крупната измама, извикали 84-годишният Тодор Иванов и му върнали парите и пендарата. Дядото се разплакал като дете и целувал ръцете на полицаите. Извършителите заблудили стареца след като мъж с преправен женски глас се обадил на домашния му телефон и се представил за дъщеря му Димитринка. "Плачещата" жена заявила, че е със счупен крак и са необходими пари за лечение. После с дядото разговарял мъж, който пък излъгал, че е главният ортопед на областната болница във Велико Търново.Мошеникът се представил за д-р Николай Николов и поискал 14 000 лв. за спешна операция. Тодор Иванов обяснил, че разполага само с 10 600 лв. и златна монета. Измамникът склонил на по-малката сума и пратил подставено лице да я вземе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право