Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Девет месеца затвор за участник в банда, ужилила дядо с 10 600 лв.

Районният съд в Горна Оряховица е постановил девет месеца затвор за участник в банда телефонни измамници от град Вятово, Русенско, които ужилили дядо с 10 600 лв. и златна монета. Наказанието е наложено на Ангел Ангелов-Ачо след споразумение с прокуратурата. Той е уличен и в измама, при която отмъкнал 1280 лв. от баба от Павликени.

Престъпното трио завлякло стареца на 27 март миналата година. След като били разкрити и заловени, злосторниците върнали до стотинка отнетото от стареца.Независимо, че възстановили парите и златото, срещу тримата мощеници бе внесен обвинителен акт и те бяха изправени на подсъдимата скамейка. След споразумение с прокуратурата, магистратите от железничарския град постановиха 1 г условно с 4 г изпитателен срок за Янаки Янакиев и 1 г ефективно за рецедивиста Васил Атанасов. На 7 юли съдът в железничарския град се е произнесъл и за Ачо.

Когато криминалистите разкрили извършителите на крупната измама, извикали 84-годишният Тодор Иванов и му върнали парите и пендарата. Дядото се разплакал като дете и целувал ръцете на полицаите. Извършителите заблудили стареца след като мъж с преправен женски глас се обадил на домашния му телефон и се представил за дъщеря му Димитринка. “Плачещата” жена заявила, че е със счупен крак и са необходими пари за лечение. После с дядото разговарял мъж, който пък излъгал, че е главният ортопед на областната болница във Велико Търново.Мошеникът се представил за д-р Николай Николов и поискал 14 000 лв. за спешна операция. Тодор Иванов обяснил, че разполага само с 10 600 лв. и златна монета. Измамникът склонил на по-малката сума и пратил подставено лице да я вземе.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете