Ловец складирал пушки и пищови за армия

Огромно количество нелегално оръжие и боеприпаси откриха полицаи от Монтана в дома на пенсионер в балканско село. Дядото струпал в къщата си над 20 пушки и пистолети и хиляди патрони. Мъжът, който е ловец, отделно имал и законно притежавани чифтета, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Във вторник сутринта след оперативен сигнал служители на сектора за противодействие на криминалната престъпност в областната дирекция и криминалисти от Районното управление на МВР нахлули в дома на 71 годишния Иван К. и започнали претърсване. Още в първите минути, видели какво ли не ченгета останали изумени- от всеки гардероб, шкаф и ъгъл изскачали оръжия - от образци от Втората световна война до нови пушки и пищови. За по-малко от час полицаите открили 11 незаконни пушки - различни марки и калибри, 10 пистолета, 1170 патрона, 22 пълнителя, 14 цеви, 7 приклада и един заглушител. В кашони и чанти пък били натъпкани десетки резервни части за оръжия. Нелегалният арсенал е конфискуван.

"Толкова пушкала няма и в склада на полицията!", споделиха униформени. В метална каса в дома на Иван К. полицаите открили и 8 ловни пушки. Те обаче са законно притежани, тъй като пенсионерът е авджия. Мъжът не е дал обяснения за незаконното оръжие. Според запознати от години той колекционирал всякакви оръжия. Всички пушки и пистолети обаче са изправни и могат да стрелят, казаха експерти. Разследването на случая продължава под наблюдението на прокуратура. Преди дни полицаи откриха в три къщи в Берковица голямо количество взривни вещества и самоделни оръжия. Според криминалистите местен дърводелец и негов съсед стругар тайно изработвали пушки, част от които продавали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони