Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Вандали изпотрошиха над 40 коли в Пловдив

Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

Туристическите пакети ще поскъпнат 2-3 пъти Българинът се стяга за патриотични екскурзии за 3 март

Гинка Върбакова, която купи активите на ЧЕЗ: Нашите намерения са за отговорно отношение към милионите клиенти

Няма да се удължава програмата за селата

Няма да се удължи срокът за усвояване на средства по старата програма за селските райони 2007-2013 г., както настояваше България. Това заяви в понеделник Фил Хоган, еврокомисар по земеделие пред български журналисти в Брюксел.

„Решихме да има повече елементи на гъвкавост, за да се прехвърлят средства от една мярка в друга, но не и удължаване на срока за разплащания”, обясни Хоган. Той добави, че сроковете няма да се удължават и за да не се натоварва допълнително бюджетът на съюза.

Преди няколко седмици ЕК обяви, че отсрочка няма да има и крайният срок за приключване на проектите е 15 септември т.г., а за разплащане – до Нова година. Преди ден обаче стана ясно, че еврокомисарят ще посети България в петък и отново се появиха информации, че ще настояваме за отсрочка.

На въпрос дали се очаква ЕК да отпусне допълнителни субсидии за сектор „Мляко”, който търпи загуби заради руското ембарго, Хоган отвърна, че страната ни ползва 7,5 млрд. лева от европейския бюджет за земеделие, което по думите му е значителна инвестиция. „4 млрд. са директните плащания за ниви, а останалите са за развитие на селските райони. Плащанията през следващите 7 години остават същите”, каза Хоган.

Той обаче посочи, че може да има допълнителни субсидии за производителите на череши и други костилкови плодове, като не конкретизира суми.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.