Плашат с бой инспекторки, актували заведение

Унищожиха над 25 млн. контрабандни цигари и над 1,5 тона тютюн

МВнР: Към момента няма данни за пострадали българи при жп катастрофата в Турция

Президентът Радев: Има сериозни проблеми в изборния процес

Страсбургският терорист отмъщавал за „падналите в Сирия ислямски братя“

Жертвите на влаковата катастрофа в Турция станаха 9, включително трима машинисти

Гръцките земеделци загряват тракторите за Коледа

Продажбата на електронни винетки започва от понеделник

Заловиха ученичка, надраскала колата на учителка с обиди Изписала с пирон „боклук“ и „френга“

Александър Ваклин: Изтеклите разговори отразяват случилото се през април

73-годишен санданчанин преряза вените си,бил болен от рак

Бившият гл. счетоводител на Баневи в „Полимери”: Пари за заплати на работниците не са отивали за лични нужди на семейството

Две убийства за една нощ в Атина

Ирландският посланик Майкъл Форбс посети Банско

Николай Банев: Разследването е като селска вечеринка Невъзможно било в международна банка да бъдат вкарани изпрани 600 млн. евро

Няма да се удължава програмата за селата

Няма да се удължи срокът за усвояване на средства по старата програма за селските райони 2007-2013 г., както настояваше България. Това заяви в понеделник Фил Хоган, еврокомисар по земеделие пред български журналисти в Брюксел.

„Решихме да има повече елементи на гъвкавост, за да се прехвърлят средства от една мярка в друга, но не и удължаване на срока за разплащания”, обясни Хоган. Той добави, че сроковете няма да се удължават и за да не се натоварва допълнително бюджетът на съюза.

Преди няколко седмици ЕК обяви, че отсрочка няма да има и крайният срок за приключване на проектите е 15 септември т.г., а за разплащане – до Нова година. Преди ден обаче стана ясно, че еврокомисарят ще посети България в петък и отново се появиха информации, че ще настояваме за отсрочка.

На въпрос дали се очаква ЕК да отпусне допълнителни субсидии за сектор „Мляко”, който търпи загуби заради руското ембарго, Хоган отвърна, че страната ни ползва 7,5 млрд. лева от европейския бюджет за земеделие, което по думите му е значителна инвестиция. „4 млрд. са директните плащания за ниви, а останалите са за развитие на селските райони. Плащанията през следващите 7 години остават същите”, каза Хоган.

Той обаче посочи, че може да има допълнителни субсидии за производителите на череши и други костилкови плодове, като не конкретизира суми.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.