Смок пази селска кметица

Смок на 8 години пази кметството във врачанското село Върбешница, разказа пред „Конкурент“ местният управник Магдалена Динкова. Животното, което вече е дълго повече от метър и половина, обитава мездренското село отдавна. Кметицата обясни, че за първи път са открили следи от него преди 3 години в шахта близо до кметството. Тогава са извършили основно почистване на съоръжението и работниците намерили 5 свалени кожи, които отговорят на 5 години живот на влечугото. След това смокът се преместил под стълбите на местната управа. При хубаво време излиза на площадката пред входа на припек. Змията вече е с оранжава глава и сериозна дебелина, което е характерно за неговите 8 години.

„Това е стопанинът на кметството и негов пазител. Животното въобще не е агресивно. Освен това благодарение на него нямаме никакви гризачи“, каза Динкова. Тя е категорична, че няма да вика екип на „Гражданска защита”, който да премахне животното. Дори напротив - хората не се плашат от него и не ги притеснява неговото присъствие.

„Знам, че да убиеш смок е лоша поличба и не трябва да се случва. При положение, че не създава никакви проблеми, не смятам, че е нужно“, обясни Динкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони