Жегата продължава: Температурите достигат 38 градуса утре

И утре през деня над по-голямата част от страната ще се задържи слънчево и горещо. Сутринта ще е ясно, с температури около 20°. Като през останалата част на деня температурите ще са твърде високи - между 33 и 38 градуса. Възможно е дневните температури в северозападните райони ще се понижат с 3-5 градуса. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), предаде "Фокус".

След пладне в Северозападна България вятърът ще се ориентира от северозапад-запад, ще се усили и с него ще прониква по-хладен въздух. Над Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Подобни явления ще има през нощта и на места из централните части от страната. Там са възможно и пониженията в температурите

По Черноморието ще е слънчево и топло. Максималните температури по крайбрежието ще са 26°-28°. Вятърът ще е от изток, около и след пладне до умерен. Вълнението ще е до към 2 бала. Температурата на морската вода е 23°-25°.

Топло време в планините. Дневната температура на 1200 м.н.в ще е около 26°, на 2000 м - около 20°. Ще преобладава слънчево време. Вятърът по билата ще е до умерен от северозапад, по-късно през деня над Западна Стара планина ще започне да се усилва, прониквайки по-хладен въздух. Ще се развият купесто-дъждовни облаци. На отделни места ще прегърми и краткотрайно ще превали, а през нощта и в Централна Стара планина, Рила, Пирин и Западните Родопи.

В петък и събота ще духа до умерен северозападен вятър и дневните температури в цялата страна ще се понижат. Първия ден на места, главно в източната половина от страната и в Рило-Родопската област, ще паднат краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево. В неделя вятърът ще отслабне, а температурите ще се повишават, като максималните ще са между 27° и 32°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето