Пожар бушува в гората над село Средногорово

Пожар в гората над село Средногорово в близост до полигона Змеево е избухнал днес по обяд, предаде БГНЕС.

Предполага се, че пожарът е умишлен, тъй като не става дума за горски пожар, а за запалени трупи на частна фирма, добити преди два месеца и складирани в Балкана. Горят 120 куб. м дървесина – борови трупи.

На мястото на пожара са изпратени няколко противопожарни автомобила. Хората от селото са мобилизирани и ако се наложи, имат готовност да се включат в гасенето.

Към този момент уверението на пожарникарите е че ще справят с локалното огнище и се надяват да не се стигне до горски пожар. Времето е изключително горещо, духа вятър и при горски пожар вече ситуацията става страшна.

Кметският наместник Коста Меразчиев заяви, че изчакват информация от пожарникарите дали ще се наложи помощ от населението. Мобилизирал е част от местните жители и самият той е в подходящо облекло и разполага с топалки. Според него пожарът е умишлен като изключва ефекта на лупата при самозапалване, тъй като районът е трудно достъпен и дори пастири не ходят там.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.