Фермер се отплати с прасе за върнати 3840 лв

75-годишният животновъд от горнооряховското село Първомайци Стефан Стойчев се отплатил с прасе за намерени и върнати 3840 лв.
Преди броени дни фермерът получил въпросната сума, която бил дал назаем на свои познати. С парите в мъжката си чантичка той се прибирал към дома си, но изморен от жегата, приседнал на пейка да си почине. После станал да си ходи, но забравил чантата с банкнотите.
Едва като се озовал у дома си, се сетил за ценностите. Докато се опитвал да си спомни къде е изгубил парите, на прага му се появил охранителят Пламен Иванов. Блюстителят на реда съзрял на пейката чантичката с пари и документи.Разбрал на кого са и ги върнал на Стефан Стойчев.
"Гледам много животни и реших да дам на момчето за благодарност една свиня майка.Тя пък се опраси почти веднага и сега Пламен Иванов си има още животинки", сподели фермерът.
Стефан Стойчев разказа, че на младини по социалистическо време също намерил чанта с пари и ги върнал, но получил само потупване по рамото. Животновъдът сподели, че е благодарен на полицията, защото неотдавна открили крадец на добитък и измамничка от Златарица, която го била завлякла.
"Аз съм старо куче, бивш военен съм. И колкото ме крадат, толкова по-богат ставам", категоричен е животновъдът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл