Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Станишев: Успяхме! ТТИП без арбитражна клауза

Днес Европейският парламент прие препоръка към Комисията относно преговорите по Споразумението за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТТИП). Докладчик по темата беше немският евродепутат от левицата Бернд Ланге.

„Приетият доклад дава ясен мандат на Комисията, с който преговарящите трябва да се съобразят. Той очертава параметрите на Споразумението, което Европейският парламент иска да види. Това е най-добрият начин да се защитят европейските граждани. Международната търговия да работи в техен интерес, вместо да се окопаваме в протекционизъм, както някои предлагат”, заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

„Днешното гласуване е голям успех за социалистите – виждаме редица от позициите ни в окончателния текст. Поехме този ангажимент в предизборната кампания и именно благодарение на нашите усилия Европейският парламент за първи път застава срещу възможността компании да съдят държави в арбитраж. Прие се предложението ни, в резултат на което ЕП призовава Комисията да замени този механизъм за уреждане на спорове между инвеститори и държави с нова система, която да е обект на демократични принципи и контрол, и където частните интереси не могат да подкопават обществения интерес.”

„Резолюцията не е гласуване „за“ или „против“ ТТИП. Тя очертава мандата на Европейския парламент за постигането на споразумение. Окончателното му одобрение ще зависи единствено от крайния резултат от преговорите при условие, че нашите искания са отразени в него“, добави Станишев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.