Николай Бареков бе единственият десен евродепутат, който имаше лична среща с Алексис Ципрас

След края на заседанието на Европарламента в Страсбург, посветено на дебата за Гърция с участието на премиера Алексис Ципрас, президента на Европейския парламент Мартин Шулц, председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и председателя на Европейския съвет Доналд Туск, Николай Бареков беше единственият евродепутат, който този следобед имаше лична среща с премиера на Гърция Алексис Ципрас, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура".

Личната среща между Бареков и Ципрас се проведе в Европарламента. По време на срещата двамата взаимно си пожелаха успех, а Бареков специално поздрави Ципрас за усилията му да извади Гърция от кризата и му обеща подкрепа в парламента, въпреки че двамата отчетоха своите политически различия: Бареков е десен консерватор, а Ципрас - крайно ляв гръцки политик.

Изказването на Николай Бареков в пленарна зала беше едно от най-силните в парламента днес. Той защити бедния български народ, който ще стане жертва на евентуалния банкрут на Гърция. Евродепутатът защити премиера Ципрас за проведения референдум, но отправи обвинение срещу европейката бюрокрация, която е приела неподготвена Гърция в Еврозоната, без всякакви критерии за състоянието на нейната икономика. По време на срещата Ципрас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини