Този мъж не е ял и пил нищо в продължение на 75 години (видео)

83-годишен индиец твърди, че не е ял и пил нищо в продължение на 75 години. Прахлад Яни живее в пещера без никакъв вид храна или вода. Г-н Яни твърди, че е напуснал дома си на 7 години, за да търси духовната мистерия, с която е бил благословен от 3 индуистки богини, пише изданието novinata24.com.

Историята по собствените му думи: „Три богини ми се явиха и ми заповядаха да ги следвам. Кали, Лакшми и Сарасвати. Съгласих се и попитах: „Какво ще кажете за моята храна?“ Те сложиха пръст на устните ми и казаха: „Не е нужно да се притесняваш за храната“. Бях на 7 години, и от този ден спрях да ям и да пия." Твърденията му са научно изследвани от екип от 30 специалисти чрез различни тестове в болница.

Сложили го под 24-часово наблюдение пред камери и установили, че той не е приемал никакъв вид храна или вода през последните 15 дни.

„Ние вярваме, че състоянието на Прахлад Яни е в резултат на медитация и мощна йога в напълно естествена среда.“, съобщава неврологът д-р Судхир Шах. Лекарите в Индия смятат, че това явление е свързано с Амрита чакра (третото око). Епифизата е възприемана като връзката на човешкото тяло с по-дълбоки сфери на мисълта, или като прозорец към други измерени. Чpeз пpoчиcтвaнe нa eпифизaтa и чpeз дyxoвни пpa?ти?и ?aтo мeдитaция и визyaлизaция мoжe дa ce пocтигнe пpocвeтлeниe, яcнoвидc?и възпpиятия и пo-виco?и cъcтoяния нa cъзнaниeтo. Ведите казват, че е в състояние да произведе божествен нектар, който поддържа живота. Практиките на Прахлад Яни са трансформирали биологичното функциониране на тялото, което вече не се нуждае от храна и вода. Нещо повече, мозъкът му наподобява този на 25-годишен мъж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл