Кирил Домусчиев: Целта е ясна!

БНБ пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „140 години от Освобождението на България“

Осъдиха условно похотлив дядка, блудствал с непълнолетно момиче от Петрич

Станимир Стоилов: Случват се неща, които не ми харесват

Унгария иска от Брюксел половин милиард евро обезщетние за охраната на границите

8 години решетки за рецидивист, изнасилил жена на улицата

“Тоалетна” зад храст на столичния площад “Света Неделя”

ЧСИ отива на съд за кражба на над 320 000 лв. от длъжници

Разследват палеж на кучкарник на зоозащитници

“Воля” реже Реформаторите и Бареков от избирателните комисии

Един от 10 българи вярва, че Истанбулската конвенция ще ограничи насилието върху жени 70% са срещу гей-браковете

Футболна България се прости с Георги Марков

Условна присъда за педофил, посегнал на 12-годишно момче

Община Разлог е първата община в България, която успешно интегрира регистъра на услуги, с което заслужи адмирации от Министерски съвет

Takeaway.com придоби BGmenu

Иван Костов се обяснява в следствието

Бившият премиер Иван Костов даде показания по аферата КТБ вчера в следствения отдел на Софийската градска прокуратура.

Той бе разпитан по две досъдебни производства – за преференциалната лихва, предоставена му от Корпоративна търговска банка (КТБ), и за това как неговата Лаборатория за управление на риска е получавала пари от банката.

Някогашният син лидер покани наблюдаващите прокурори да излязат и да покажат такъв договор, след като твърдят, че съществува.

“Ако не могат да го покажат и ако такъв не съществува, да опровергаят тази клеветническа кампания, защото те са прокуратура не на някой, а на всички”, каза на излизане от столичното следствие Костов. Той добави, че има предвид наблюдаващите прокурори Гешев (Иван), Стоянов (Евгени) и Ганчева (Ирен), на които не е чул малките имена.

“25 години вкъщи един огромен плик е пълен с призовки за разкарване на мен и моето семейство по такива инициативи на прокуратурата”, допълни още Костов.
През май прокуратурата образува дело за умишлена безстопанственост срещу бившите квестори на КТБ Елена Костадинчева и Станислав Лютов, а премиерът Бойко Борисов призова държавното обвинение да изясни дали те са нарушили закона, като са се съгласили договори за депозит с преференциални лихви да бъдат преправени на такива със стандартни условия.

Костов тогава призна, че след поставянето на КТБ под специален надзор е развалил преференциалния си влог и е оставил парите си на такъв със стандартна лихва. “Имах влог от 155 000 лв. в КТБ. Договорът бе прекратен и съм понесъл банковата санкция. Тя е, че се изплаща 0,1% лихва. Прекратих го, защото банката престана да изпълнява условията по този договор, отменяйки лихвите и определяйки други лихви по време на специалния надзор”, обяви Костов и се оттегли към близката до следствието сграда на Нов български университет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.