Петно по лицето на бягащия младеж (обзор)

Нови кадри на момчето, което полицията издирва във връзка с убийството на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина, разпространи вчера МВР. На вече по-ясните изображения се вижда, че по лицето на бягащия младеж има петно, което може и да е от кръв.

Ученикът Георги Игнатов бе наръган с нож и издъхна в парка на 2 юни по обяд. Няколко дни по-късно от полицията разпространиха записи от охранителни камери на младеж, който в горещия ден тича в посока към Телевизионната кула. Приблизителното време на записите е 12 ч, когато са пуснати сирените и пешеходците спират за няколко минути в памет на загиналите за свободата на България. Помолени бяха всички, които го разпознаят, да се обадят на тел. 112. Снимките бяха показвани и на директори и учители от София, но никой от тях не е разпознал свой възпитаник.

Още тогава ченгетата уточниха, че не издирват заснетия като заподозрян за убийство, а по-скоро като свидетел, чийто показания могат да се окажат решаващи за разкриване на престъплението. В неделя главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че всички обаждания са били проверени, но самоличността на младежа още не е открита. И допълни, че полицаите са се обърнали за техническа помощ към партньорски служби от Европа и САЩ, за да се избистри записът от Борисовата градина.

Петното на лицето на момчето от новите кадри може да е от падаща в този миг сянка, гласи основната версия на разследващите. Засега те не изключват и хипотезата това да е кръв, въпреки че по нищо от поведението на самия младеж не личи той да е наранен или изцапан по челото. Кадрите са от клип, който проследява движението му продължително време, през което нито веднъж момчето не посяга към главата си, за да се опита да спре или избърше кръвта, обясниха запознати пред “Труд”.

Засега остава непроменена версията, че Георги Игнатов, който е фен на “Левски”, е станал жертва на футболни страсти. Вероятността за мотив, свързан с любовно съперничество, бе отхвърлена още в първите дни след жестокото престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право