Нова спешна рокада при волейболистите

Лавината от контузии при волейболистите взе нова жертва - Светослав Гоцев отпадна от тима за финалите на второто ниво на Световната лига във Варна. Централният блокировач изкълчи глезена на левия си крак на тренировка. На негово място треньорът Пламен Константинов спешно повика Красимир Георгиев. Гоцев имаше подобен проблем и преди заминаването за Европейските игри в Баку, но не бе толкова сериозен и там игра.
Заради травма отпадна един от основните посрещачи Тодор Скримов, а под въпрос е друг титуляр - центърът Теодор Тодоров. Неговият нос бе счупен след удар с лакът от разпределителя Любомир Агонцев във втория мач с Аржентина от групата. Решението за Тодоров ще се вземе от лекаря и треньорския щаб в последния момент, като е твърде вероятно той да бъде на линия за евентуален финал. Теодор е със специални протектори в носа и ако излезе на терена, може би ще е с маска на лицето.
Леки контузии на мачовете с Аржентина получиха Андрей Жеков и Николай Пенчев, но ще бъдат възстановени за полуфинала срещу Белгия в петък.
В отбора обсъждат наред с битката на медицинския щаб да се направи и курбан за здраве и късмет и да не се случват повече контузии.
България играе с Белгия от 17,30 ч, като мачът ще бъде предаван пряко по БНТ 1. От 20,30 ч е вторият полуфинал Франция - Аржентина, който също ще бъде излъчван директно.
Малко след битката на мъжете в Самоков е първият двубой на жените от втория турнир на Гран при - срещу Хърватия от 19,10 ч. Преди това от 16,10 ч играят Пуерто Рико и Чехия. Треньорът Драган Нешич няма да прави промени и да допълва групата на отбора, ще играе съставът от първия турнир в Пуерто Рико.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт