Пет чужди екипажа на рали „България“

Турският пилот Мурат Бостанджи се очаква да стартира с номер едно на рали „България“, което се открива на 17 юли в Самоков. Вероятният брой на екипажите ще е 20-25, като от тях пет чуждестранни. Рали „България“ е кръг от Европейския рали трофей с коефициент 4 и кръг от националния шампионат. 46-ото издание на най-авторитетното ни състезание остава в предварително обявените дати, след като имаше съмнения дали ще се организира.
„Рали „България“ ще го има, в това няма съмнение - заяви директорът на ралито Георги Янакиев-младши. - Имахме сериозни проблеми и това, което исках, бе да се сменят датите за края на септември с цел да организираме безопасността на трасето на високо ниво. Но съумяхме с екипа на състезанието и с помощта на близки приятели да продължим по първоначалния план. Най-голямата трудност се оказа нежеланието на хората да помагат.“
Тазгодишното рали „България“ е посветено на Георги Янакиев, емблематичния дългогодишен шеф на автомобилната федерация и на СБА. В негова памет ще има и състезание за купа „Георги Янакиев“ за коли извън хомологация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт