Крадец отмъкна касичка с дарения за животоспасяваща операция на млад мъж

Крадец отмъкна касичка с дарения за животоспасяваща операция на млад мъж. Парите са били предназначени за 32-годишния Георги Борисов, който се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек, информира bTV.

На 6 юли, малко преди 2 ч. през нощта крадецът чупи вратата на магазина, нахлува вътре и прибира касичката с дарения.

„Мисля, че бяха около 700 лева поне”, коментира собственикът на магазина Антоанета ал Харфан. Според нея обирът е направен заради касичката, защото след като е счупен стъклопакетът, е взета само касичката.

Обирът трае точно 12 секунди. На записите личи, че става дума за млад мъж, който е добре подготвен. Носи качулка, маска и ръкавици. „Той дори не се обръща да погледне какво друго има да вземе. Взима касичката и си тръгва”, казва и служителят в магазина Кристиян Попов.

Георги е разбрал за кражбата на парите вчера, след като е изписан от болница. „Аз се почувствах виновен в интерес на истината, тъй като си имат проблеми заради мене и ми стана много неприятно”, казва мъжът, който чака трансплантация.

Вече шеста година е на хемодиализа. Надява се, че ще успее да събере близо 32 хиляди долара за лечение в Турция.

„Искам да кажа на този, който ги е взел, да си купи с тях поне стойностни неща. Неща, които ще му вършат работа. В никакъв случай не бих го проклел. Щом ги е взел, явно са му трябвали тия пари", казва Георги.

Кутии за дарения той е оставил на няколко места в София. А опит за кражба на кутиите с дарения е имало и друг път.

Преди десетина дни, посред бял ден крадец се опитал да отмъкне кутията за дарения, оставена в столичния квартал „Обеля". „Почнах да викам, настигнах го. Викнах го, дръпнах го. Казах му как не го е срам да краде кутията, че е за болно момче. И той явно се уплаши повече от мене и ми я върна", казва Любомира Илиева.

Въпреки кражбите Георги вярва, че ще събере парите за операцията, която ще му даде шанс за нов живот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини