Зам.-директорът на изоставените в Испания ученици: Децата са добре, 12 възрастни се грижат за тях

Децата са добре, има 12 възрастни, които се грижат добре за тях. Явно туроператорът е безотговорен и не е внесъл сумата за нощувките. Получих обещанието, че до днес следобяд фирмата ще върне парите. Това заяви в ефира на bTV помощник-директорът на Националната финансово-стопанска гимназия Хриси Войнова във връзка с изоставените ученици в Испания.

"Аз научих днес сутринта за инцидента от медиите. Веднага започнахме разговори с нашите колежки, които пътуват с децата. Прави се всичко възможно учениците да не усетят никакви липси", добави тя.

От гимназията са опитали да се свържат с фирмата, но не са успели. Все пак колегите им в Испания са получили уверение, че нужните пари ще бъдат преведени до 11,30 ч. българско време от „Гъливер травел”.

За случая е уведомено посолството на България в Мадрид, като испанска полиция разследва случая. Министерството на външните работи също е търсило туроператора, но и оттам не са успели да се свържат с него. „Гъливер травел” е лицензирана фирма, която присъства в списъка на образователния инспекторат.

Екскурзията е трябвало да продължи до 14 юли, но учениците и родителите им искат да се приберат възможно по-скоро и пътуването вероятно ще бъде приключено преждевременно, каза Войнова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини