Старозагорци ще посрещнат тържествено Благодатния огън от Ейрусалим

Масло от кило марихуана по 1500 лв. спринцовката продавала разбитата наркогрупа от Варна

По-високи наказания за разрушители на дюни По-сурови мерки и за нападателите над медици, пробационни служители и по хулигански подбуди

Дневен център подреди великденска изложба базар в Монтана

Двама мъже са задържани за производство на наркотици в Плевенско и Врачанско

Илияна Йотова разговаря с чуждестранни студенти от български произход в Пловдив

Дават на съд бабаит, убил мъж на улица във Вършец

Прокурори отчитат скок на актовете за данъчни престъпления и наркотици

13 задържани за разпространение на дрога при спецакция във Варна

Прокуратурата: Материалите за Бенчо Бенчев се превеждат Очаква се до края на май разследването да приключи с прецизирани обвинения

Лавров: САЩ се намесват по безцеремонен начин в проекта за „Северен поток 2“

Две общини във Варненско са увеличили населението си

Братя Пантелееви – магьосници в класиката

Забравен багаж спря метрото до „Летище София“, спецекипи го проверяват

Осъдиха мъж, заплашвал полицаи пред участъка им С условна присъда и плащане на обезщетения е наказан нарушителят

Миков: 600 000 гласа е целта на БСП за местните избори

На местните избори е важно БСП и левицата да увеличи представителството си. Ако на европейските избори сме имали над 400 000, на парламентарните – над 500 000 гласа подкрепа, смятам, че на местните избори е нормално да гоним цел – над 600 000 гласа, която ще посочи подкрепата на лявото представителство. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков пред bTV.

Той определи, че очакванията са левицата да има 70 кмета, над 1000 съветници, но много е важно колко гласа ще получи БСП лява България на тези избори. Важно е политическото представителство, защото най-добре отразява политическото доверие, подчерта Миков.

Заявих позиция за Ципрас, защото смятам, че всеки политик трябва да я има. Учуден съм, че нашите политици до този момент не са изразили такава, коментира Миков кризата в Гърция. Трябва да се каже, че когато се дават пари на Гърция те се дават върху огромни лихви. Всичко, което се случва, се изсипва върху гърба на данъкоплатеца. Реформи, реформи – това се превръща в свиване на социалните права на гражданите, за сметка на което се увеличават приходите на големите корпорации, смята левият лидер.

Гръцкият случай е сигнал за Европа – че трябва да бъде по-социална, че трябва да се обръща към социалната, а не към фискалната политика. Всеки се доказва с делата, а не с хвалбите и приказките. В момента има среда, в която се разбира, че България трябва да бъде подпомогната икономически. Страната ни губи от санкциите на Русия. Ако управляващите имат смелостта да заявят в Европа ясна позиция, би трябвало да има и по-голяма подкрепа за бежанската вълна, защото страната ни е буфер, подчерта партийният председател.

За КТБ той отново заяви, че най-много държавни средства бяха концентрирани в КТБ по времето на ГЕРБ. Имаше едно решение на служебния кабинет, което трябваше и ние да спазваме, за равномерно разпределение на държавните пари по банките. Нашата позиция е ясна – всичко на масата: фирми, физически лица, преференциални кредити, заяви Миков. Според него покрай КТБ се правят какви ли не внушения, в които се търси политическа изгода.

БСП е единствената нормална партия. В партиите – проекти, или в едноличните партии няма процеси подобни на тези в БСП на изказване на различно мнение, смята лидерът на БСП. Той не изключи предизборна среща с лидера на АБВ. Сигурно до края на сесията ще направим среща с Георги Първанов. Не бива да се отдава някакво знаково значение на подобна среща, заяви Миков.

За МВР виждам, че в последните дни се експонират грозните картини като някакъв контрапункт на протестите на полицаите. Имам усещането, че целенасочено се вадят неща. Питам се къде са били тези кадри досега. Действията на полицаите според него са грозни, имало е такива случаи по негово време. В широката публика е усещането, че това се вади сега като отговор на исканията на полицаите.

За управляващите Миков заяви, че „единствената спойка в тази коалиция е властта“. „Все повече разломи се получават, все повече разграничаване от тази крайно дясна политика. Хората усещат – вдига се цената на тока, пенсионната възраст расте, здравеопазването става все по-недостъпно. Изведнъж коалиционните партньори започват да се дърпат и накрая ще излезе, че никой не носи отговорност. Предполагам, че накрая всички ще си измият ръцете с Борисов. Всички демонстрират възмущение. Това показва, че никой няма да поеме отговорност“, каза Миков и добави, че местните избори по някакъв начин ще бъдат индикатор, определят дали гражданите одобряват тази политика.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.