Болницата в Търново с искове за 150 000 лв срещу ексдиректор

Ръководството на областната болница във Велико Търново даде на съда три заповеди за изпълнение за около 150 000 лв. По тях трябва да бъдат извадени изпълнителни листове срещу бившия директор д-р Людмил Гецов и строителни дружества. Едната заповед за изпълнение e за 11 335 лв е внесена в Районния съд в Горна Оряховица.

Другите две са за 53 488 лв и 49 714 лв са входирани в Районния съд Велико Търново.
Заявленията за събиране на сумите са срещу длъжниците д-р Гецов, Иво Чучулски в качеството му на инвеститорски контрол, "Скални материали"АД от Русе с представители Венелин Кръстев и Венцеслав Евстатиев и фирма "Ескана "АД от Варна,чиито представител също е Евстатиев.

"Паричните искове са след финансовата ревизия и три акта за начет,които бяха обжалвани,но потвърдени от финансовата инспекция. Ние нямаме друг изход и трябва да си събираме парите ", обясни пред "Труд" настоящият шеф на болницата в старата столица д-р Стефан Филев.

Той припомни, че трите акта за начет за близо 100 000 лв от времето на д-р Людмил Гецов бяха връчени на болничното ръководство през март тази година. Само за няколко месеца през 2013 г са били сключени договори за три обществени поръчки за ремонт на пералното помещение за 939 947 лв с ДДС. От тях чрез отчетени, но несвършени строителни работи са отклонени въпросните близо 100 000 лв. Това е установено при одит на Агенцията за държавна финансова инспекция.

Дейността на д-р Гецов като медик и болничен шеф от 3 г е обект на разследване от Окръжната прокуратура във Велико Търново. Образувани са две досъдебни производства. Едното е по жалба на пациентка от Севлиево, която твърди, че е платила при операция са и поставени инпланти от стомана, вместо титаниеви, за каквито платила. По преписката се чакаше съдебна поръчка от фирмата производител от Словения. Тя вече е готова и резултатите са пристигнали в прокуратурата. Другото разследване пък е свързано със скъпа апаратура, чрез която били източени солидни пари чрез ДДС.

Репортер на "Труд" потърси д-р Людмил Гецов за коментар, но той не отговори на телефона си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони