Депутатски блок се руши, има спешна нужда от ремонт

Налага се да бъде извършен спешен ремонт на единия от депутатските блокове, който се намира в столичния квартал „Мотописта”. Ремонтът ще стартира съвсем скоро, вероятно докато законотворците са в лятна ваканция.

Причината за ремонта е, че е покривът и улуците са в окаяно състояние. Появилите се вследствие на това течове рушат фасадата, от която са се откърти части от мазилката и вече се отлепват цели тухли от облицовката, посочват от парламентарната администрация в документацията към обявена обществена поръчка за ремонт на сградата. От НС са категорични, че ситуацията застрашава здравето и живота на обитателите на блока. Затова парламентът е готов да похарчи близо 140 хил. лв. с ДДС за неотложния ремонт, пише "Монитор".

Преди четири години бе назначена експертиза заради пукнатини на същата кооперация, като съмненията бяха, че тя потъва, заради строеж в съседство. Заключението от проверката бе, че проблемът се е появил от тежестта на бетона и няма повреди по носещата конструкция, но блокът, който е влязъл в експлоатация през 2000 година, трябваше да се ремонтира. Главният секретар на НС Иван Славчов обясни тогава, че според направената експертна оценка сградата не потъва и не се накланя, не е нарушена архитектурата й и не се налага ремонт на конструкцията й и укрепване. Преди две години пък парламентът бе предвидил 50 хил. лв. за ремонт на деформирана бетонна плоча над подземните гаражи на небезизвестния вече блок на НС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини