Мъж се заби в стълб в Харманли, половин час по-рано го спрели за опасно шофиране

Любител на високите скорости и опасното каране от Харманли разби БМВ-то си в уличен стълб, въпреки че само час по-рано е бил предупреден от полицията за опасно шофиране, съобщи haskovo.net.

Инцидентът станал около 3 сутринта пред централния харманлийски хотел „Хеброс”. Според очевидци мощното возило се завъртяло на пътя и нацелило железния стълб странично. Нямало пострадали, с изключение на колата.

Смачканото возило било изтеглено от пожарната, която се принудила да мие часове наред разлятото масло и антифриз по главната харманлийска улица.

До катастрофата се стигнало след като водачът на БМВ-то, 20- годишният Хасан се отдал на опасни тарикатлъци по нощните улици. Младият мъж тествал скоростта на мощната си кола, като се отдавал на рискови маневри по улици и кръстовища.

По някое време бил спрян от патрул на КАТ, който го предупредил, че дърпа дявола за опашката. Младежът обаче е шофирал без употреба на алкохол и на практика е нямало основание да бъде задържан. Предупреждението явно само настървило джигита, който се отдал на взимане на завоите по улиците с така наречената дрифт техника.

Най-общо казано тя представлява завой с издърпана ръчна спирачка, при което колата влиза в кривината със задницата напред. Подобна техника обаче е достъпна само за майстори, а Хасан явно не е бил такъв, защото финиширал в стълба.

Според местните това не е първият инцидент с младежа, който от месеци наред „тренирал“ в нощно Харманли, като будел хората с форсиран двигател и свистящи гуми. По непотвърдена информация същият мъж е бил нееднократно глобяван от КАТ, но така и не се отказвал от опасните си прийоми в шофирането.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони