Полицията с мащабна акция в Горна Оряховица, проверяват гражданската регистрация и личните документи

Мащабна полицейска операция бе проведена на територията на Горна Оряховица, съобщиха от пресцентъра на МВР. Целта е противодействие на нарушения и престъпления на законите за гражданската регистрация, за българските лични документи и за устройството на територията, установяване на несъответстваща със социалния статус собственост.

Операцията, в която участваха служители на полицейското управление, колегите им от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – В. Търново, служители от ТД НАП – В. Търново и Община – Г. Оряховица, стартира тази сутрин в кварталите „Гарата” и „Калтинец на Горна Оряховица.

За част от инспектираните 7 адреса проверяващите установили, че липсват документи за каквато и да било строителна дейност, а при други - документацията не отговаряла на построеното. В част от дворовете на имотите са установени паркирани луксозни автомобили от марките „Ауди”, „БМВ” и „Мерцедес”, които не съответстват на социалния статус на собствениците си. Допълнителна проверка ще установява начина на придобиване. В хода на операцията са проверени 41 граждани и още 30 автомобила.

Съставени са 3 акта по Закона за гражданската регистрация, 1 - по Закона за движение по пътищата и 4 глоби по фиш.

Действията по доказване на евентуална съпричастност на живущите на проверените адреси към престъпления срещу финансовата, данъчната и осигурителната системи продължават. Припомняме, че в края на май и началото на месец юни тази година на територията на ОДМВР – В. Търново бяха установени и задържани 4 групи, занимавали се с телефонни измами, действали на територията на Великотърновска област. Общата сума, взета от жертвите възлизаше на около 9 000 лв.

Подобни полицейски операции ще бъдат проведени и на територията на други общини в област Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони