Емил Скорчев, който уби жена си и поиска да го осъдят на смърт: Кръвта е още по ръцете ми! (обзор)

Страховит екшън спретна във Варненския апелативен съд 33-годишния шампион по културизъм Емил Скорчев.

През април окръжните магистрати го осъдиха на доживотен затвор за жестокото убийство на съпругата му Керанка. Тъй като Емил призна вината си, наказанието бе редуцирано до 25 г. плюс 150 000 лв. кръвнина за майката на затритата 28-годишна жена.

Скорчев обжалва решението, а вчера с викове сам обясни на съда, че настоява да бъде осъден на смърт. "Не искам снизхождение, искам смъртна присъда, но и тя ще ми е малко. Убих съпругата си и кръвта е по моите ръце. Виновен съм пред Бог и пред нея. Дайте ми смъртна присъда или ме пратете там, където изпълняват такива", обезумял крещеше окованият в белезници Скорчев, който не даде шанс на служебния си защитник да се изкаже.

Според съдебно-психиатричната експертиза Емил е агресивен, защото страда от шизоидно личностно заболяване, което е резултат от редовния прием на анаболи, стероиди и ефедрин.

На 21 септември миналата година в изблик на гняв той закла жена си посред бял ден край гробищата в с. Тополи. В колата Керанка му казала, че ще го напусне. Той извадил нож и опитал да си пререже вените. Ужасената съпруга хукнала да бяга, но Емил я настигнал и я наръгал 12 пъти. Един от ударите попаднал в сънната артерия и жената издъхнала. Потресени свидетели опитали да се намесят, но били отблъснати от двата питбула, които Скорчев возел в багажника на микробуса си. Озверелият убиец пробва да довърши и себе си, но лекарите го спасиха.

Преди кървавата драма съпрузите са живели в пълно уединение в дома на бабата на Емил в добричкото с. Поручик Гешаново. Тя издържала младото семейство, а след като се споминала, съпрузите заровили тялото й в мазето, за да продължат да получават пенсията й и незаконно изтеглили 42 000 лв. от сметката й, уточниха от пресслужбата на апелативния съд. Той ще се произнесе в едномесечен срок по странното обжалване на Скорчев. На заседанието прокуратурата настоя присъдата му да не бъде променяна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право