Зарязаните ученици в Испания: В първия хотел имаше наркомани, проститутки и мравки

СТЕФАН ПЕТРОВ

Български туроператор изостави 31 гимназисти в Испания. Групата пътувала на 10-дневна екскурзия с автобус във Франция и Испания. За пътуването семействата на учениците от 8-ми, 9-ти и 10-ти клас на Националната финансово-стопанска гимназия, платили по 1000 лв.

Още на втората вечер от пътуването във френския град Кан станало ясно, че туроператорът "Гъливер Травел" ЕООД не платил на хотелите във Франция и Испания. Наложило се нощувките да бъдат платени на място от шофьорите и възрастните в групите. До момента допълнителната сума, която те са дали от своя джоб е 900 евро.

При пристигането в Испания на следващия ден ситуацията се оказала същата. Децата отседнали в курорта Лоре Дел Мар, близо до Барселона. Условията в тризвездния хотел изобщо не отговаряли на обещаното от туроператора. В хотела, според децата, имало наркомани и проститутки.

В четвъртък, след като всички останали без пари, групата била принудена да напусне хотела. Децата алармирали близките си в София, които обсадиха офиса на "Глобал Травел" в София.

"В хотелите условията бяха много лоши. В тях имаше мравки", каза по телефона пред "Труд" Мария Иванова, една от ученичките, пътуващи с групата. Според нея някои от тоалетните и каналите в баните на хотела в Лоре Дел Мар не работели, затова стаите се наводнили. "Освен това тук беше пълно с някакви хора, които явно са или дрогирани или пияни. Постоянно вдигаха шум и удряха по вратите. Неудобствата убиха удоволствието от екскурзията", каза тя.

След вдигнатия шум в медиите, учениците вече са настанени в четиризвездна база в Лоре Дел Мар. Управителката на "Гъливер травел" Ирена Стоянова обеща, че пътуването на децата ще продължи без повече проблеми по предвидения маршрут. Парите за нощувки вече били преведени на хотелите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини