Овчарски кучета нахапаха жестоко жена

Шест овчарски кучета нападнаха жена в шуменското село Студеница. Ръфаха я по гърба, седалището и бедрата.

Нахапаната Айше Идриз/58г./ е настанена във втора хирургия на болницата в Шумен. Получила е множество разкъсни рани, обработени са хирургично и ще остане за лечение, каза завеждащият д-р Стоян Обретенов.

Ужасяващият инцидент станал в сряда сутринта към 5 часа призори, докато Айше се прибирала към дома си в селото, разказа тя от болничното легло. Спяла при болната си майка и всяка сутрин се прибирала. Кучетата на съседа й, който е пастир, лежали както обикновено на пътя пред къщата му. Изведнъж жената видяла, че скачат към нея едно по едно. Започнали да я нападат отзад и я повалили на колене. В шока успяла да вземе камък и да го метне по едно от големите кучета. Така глутницата се разпръснала.

"Не знам защо ме нападнаха, нищо нямах в ръцете си. Нито съм ги пъдила някога, нито съм ги хранила. Много пъти съм минавала, но не е имало злоба", разказва потърпевшата от кучешките зъби.

Окървавена викала за помощ, но никой не я чул в ранния час. После разбудени съседи я закарали с личен транспорт до болницата. По-късно стопанинът на лаещите Хюсеин разбрал какво се е случило, но казал, че кучетата са били вързани. Според Айше, чиято къща е на една мрежа разстояние от неговата, кучетата не са на синджир. Всички са към шест и сред тях има и по-малки.

За инцидента е била уведомена полицията, а стопанинът е предупреден да не пуска кучетата си на свобода.

Айше е безработна. Казва, че иска само спокойствие, не е решила ще съди ли съседа си. Тя също има куче в двора си, но то е на синджир.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини