Съдът в Страсбург: Българското правителство да осигури на прогонените от Войводиново роми жилища

Активни потребители: Салатите са замърсени с нитрати и бактерии Провериха марули и зелен лук

Дракула живял в свищовска резиденция Проф. Николай Овчаров започва разкопки в местността Калето

Министърът на отбраната на Шри Ланка подаде оставка, заради атентатите

БСП внесе оригинала на записа „Ало, Банов съм” в Апелативна специализирана прокуратура

Арестуваха изнудвачи, искали от емигрант 20 хиляди паунда

Премиерът във Варна: Загубихме две години за „Хемус“ заради отчуждителни процедури

Елена Йончева: България се намира в безспорно авторитарно управление

Байдън кандидат за президент на САЩ

Румяна Арнаудова: Доказателствата сочат, че къщата край Сандански е използвана само от Александър Манолев

Хубчев с оставка, Боби отрича

Справедлива оценка за защитените видове Търси се и лоби за регулиране на хищниците

Секретарят на община Чупрене ще изпълнява временно длъжността кмет

Алмодовар и Джармъш в конкуренция за „Златната палма”

Работата по проекта на Стратегията за детето е спряна по разпореждане на премиера Борисов

10,5 години затвор за полицай, убил клошар

Пловдивският окръжен съд осъди бившия полицай Йордан Пацев на 10 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим за убийството на клошаря Камен Щерев, а баща му – Петър Пацев, получи присъда от 10 години затвор за същото престъпление.

Двамата бяха признати за виновни, че в съучастие като извършители на 7 април 2013 г. умишлено са умъртвили Камен Щерев-Шабана. Подсъдимите са осъдени солидарно да заплатят на близките на пострадалия 40 000 лв. кръвнина

Йордан Пацев работел в системата на МВР от 20 септември 2005 г. Във фаталния ден – 7 април 2013 г., около 14 часа заедно с баща си Петър се прибирали в дома си. Близо до жилищния им блок имало метални гаражи, между които бездомникът Камен Щерев бил запалил огън. Пацеви-баща и син се ядосали, тъй като клошарят и друг път бил палил огън на същото място, а димът от него стигал до жилището им. Затова Йордан и Петър започнали да бият Шабана, като всеки от двамата му нанесъл множество удари с ръце и крака по тялото и главата.

Служителят на МВР извадил от багажника на колата си полицейска палка и с нея започвал да удря бездомника, докато баща му продължавал да го рита с крака. Комшията Атанас Чирпанлиев се опитал да спре побоя, но Пацеви продължили да налагат нещастника. Йордан пък тръгнал с палката срещу Чирпанлиев и го заплашил, че и той ще отнесе пердах, ако не спре да им се меси. По едно време Петър Пацев казал на сина си да престане да удря Щерев с палката и тогава полицаят изритал клошаря с крак в лицето. След това двамата си тръгнали и оставили пострадалия Щерев да лежи на земята в безпомощно състояние. След като двамата си тръгнали, Чирпанлиев отишъл до Камен Щерев и му помогнал да се изправи. След това го завел в дома си. Подаден бил сигнал до Бърза помощ и до полицията. Екипът на Бърза помощ закарал Камен Щерев с линейка до Университетска болница „Свети Георги“ – Пловдив за оказване на медицинска помощ. Лекарите установили куп травми в областта на главата и гръдния кош на Камен Щерев, от които по-късно той починал въпреки оказаната му медицинска помощ. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.