Хосписът в Елена за 10 години приел 600 болни и възрастни хора

Наказаха Вутов за 3 мача

Александър Манолев стана обвиняем за злоупотреби със средства от ЕС Определена му е гаранция от 100 000 лева

Синовете на богат бизнесмен били сред нападателите в Шри Ланка

По Великден в Бургас паркирането ще е безплатно

Реновират жп гарите „Подуяне“ и „Искър“ за 1,2 млн. лева

Смърт на магистрала и в църква

„Булгартрансгаз“ обяви търг за изграждане на две компресорни станции към интерконектора със Сърбия Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 351,6 млн. лева

Лом разказа историята си с великденски яйца

Вицепремиерът Марияна Николова на конференция в Унгария за 575-ата годишнина от Варненската битка

Лютви Местан е платил паричната си гаранция от 10 000 лева

Ева Лонгория в супер форма 10 месеца след като роди

ГЕРБ създава Председателски съвет с партиите, които подкрепиха евролистата

Румен Леонидов представи „Покаяние Господне“

ЦИК: Във всички райони на страната ще се проведе машинно гласуване

Заличиха със закон изборните туристи

Парламентът окончателно даде възможност за спиране на изборния туризъм. Кметовете ще трябва да заличат всички адресни регистрации, за които се докаже, че са направени с цел регистрираният да гласува в съответната община на местния вот. Това предвиждат поправки в закона за гражданската регистрация, които бяха приети окончателно в четвъртък.

В общините ще бъдат създадени специални комисии, които за един месец ще трябва да проверяват всички адресни регистрации, направени в периода 1 юли 2014 – 30 април 2015 г. Основен критерий дали една регистрация е истинска или фалшива ще бъде броят на хората, които живеят на съответния адрес.

Депутатите определиха, че хората, които могат да се регистрират на един адрес, не може да надвишава двукратно броя на тези, които обичайно могат да обитават въпросното жилище. Ако става дума за близки роднини, законът позволява надвишаването на бройката да е трикратно.

Преди повече от месец от Министерството на регионалното развитие разпространиха данни за бум на новорегистрирали се в малки населени места. Сред тях е Ковачевци, където жителите “са се увеличили” с 280 души. Според експерти, ако всички новодомци гласуват по настоящ адрес на местния вот, това ще повлияе сериозно на резултатите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.