Отнемат половин кола на крадец на плочки

Шуменец, засечен да разваля крайпътна канавка и да товари плочки в стария си мерцедес, се призна за виновен и прие условно наказание.

Районният съд в Шумен е одобрил сключеното споразумение, което предвижда 4 месеца затвор при 3-годишен изпитателен срок за Енвер Х./60г./. Към това обаче добавя и отнемане в полза на държавата на возилото, с което станала кражбата на бетонните плочки.

Мерцедесът 200Д явно е съпружеска собственост, защото магистратите постановили отнемане на 1/2 от него. Най-вероятно колата ще бъде оценена и е ако е важна за фамилията, държавата ще получи дела си в пари.

До наказанието се стигнало след като мъжа бил засечен със свой приятел на 44 г. да развалят крайпътна канавка по пътя Шумен-Русе на 29 март тази година. В неделния ден отмъкнали 40 бетонови плочки на стойност 98 лв. За лош късмет ги забелязал бдителен шофьор, който подал сигнал на тел.112. Пристигналите полицаи заварили купчина от още струпани 34 плочки, към които находчивите мъже имали същите намерения, но те останали недовършени. Оправданието, че в събота видяли как шофьор взема плочи от същото място, не помогнало.

Материалът е собственост на Областно пътно управление-Шумен и е върнат. Въпреки това, ако решат, от институцията могат да предявят иск за неимуществени вреди. Към окончателното наказание засега се добавят 220 лв. деловодни разноски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини