Първанов: Проектът за съдебната реформа на Иванов е слаб, моля да не се опитват да ни притискат

Проектът на министър Иванов за съдебната реформа е слаб, моля да не се опитват да ни изплашат и притискат. Това каза председателят на АБВ Георги Първанов в предаването „Още от деня” по БНТ.

„Чух изявлението на Радан Кънев и го приемам снизходително. АБВ стартира преговорите за съдебната реформа, направи публично обсъждане за ВСС, главният прокурор и др. Всичко, което сме правили е публично. Защо някой се изненадва сега?”, попита Първанов. Според него има опасност калпавото виждане и законопроектът на правосъдния министър Христо Иванов да изхабят идеята за съдебната реформа.

„АБВ има 7 пункта промените, по които много отдавна имаме позиции. Те се различават от това, което предлага министър Иванов. При нас няма промяна в Конституцията”, поясни председателят на АБВ. Той изрази мнение, че общуването вътре в коалицията не е конструктивно и няма да бъде резултатно. „Не знам Радан Кънев какво очаква. Нека да оценяваме проектите за реформа по същество”, подчерта Георги Първанов и отбеляза:

„Бихме подкрепили всяко силно и добро решение. Не бива да разчитат на нашата подкрепа за реформа, освен ако нещо не се промени”.

По думите му в момента се предлага конституционна реформа, която не подобрява качеството и не променя нищо. Първанов коментира, че промяната в състава на ВСС, до което се свежда предлаганата реформа, няма да доведе до конструктивна промяна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика