Шок в Ловеч - "Литекс" аут за Европа след 2:2 срещу "Йелгава", гол от засада изхвърли ловчанлии

Скандално решение на главния рефер на мача "Литекс" - "Йелгава" изхвърли българския тим от Лига Европа. Двата тима завършиха 2:2 на стадиона в Ловеч, като второто попадение на гостите от Латвия бе от очевидна засада, пише Спортал.

Два гола за "оранжевите" вкара Йонсен (24,56). Точни за тима от Балтика пък бяха Ос (11) и Диало (60).

Първата среща приключи при 1:1 и с гол повече на чужд терен Йелгава продължава напред в надпреварата.

В 68-ата минута главният рефер съвсем спокойно можеше да свири дузпа в полза на домакините, тъй като Асприля бе дръпнат за фланелката в наказателното поле, но си затвори очите.

Първото попадение вкара Ос в 11-ата минута, след като се оказа най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле на "оранжевите" и отблизо откри резултата.

В 24-ата минута Йонсен изравни. Нападателят бе изведен на добра позиция и вкара красив гол, прехвърляйки с удар от въздуха стража на гостите от Балтика.

В 56-ата минута Йонсен изведе Литекс напред. Страхил Попов центрира прецизно отдясно и голмайсторът на ловчанлии с глава прониза вратата на гостите.

В 60-ата минута Диало изравни след удар с глава. Футболисът бе в явна засада, но тя не бе отчетена от съдийската бригада.

След мача наставникът на "Литекс" Красимир Балъков заяви, че неговият тим сам си е виновен, след като и в двата мача допусна лесни голове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ