Тежки глоби от ЕК заради „зеления“ хаос в Натура 2000 Министерският съвет отлага промените в Закона за биологичното разнообразие, които са единственият изход от ситуацията

Комикът Владимир Зеленски води със 73,2% според първите данни от президентските избори в Украйна

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 април 2019

Банките стават клиент №1 на колекторските фирми Събирачите на дългове се готвят да изкупят банкови вземания за още над 500 млн. лева

Най-много катастрофи стават привечер

Пускат през есента отсечката между Ябланица и Боаза

Всички задържани след спецакцията срещу ало измамници в Горна Оряховица остават в ареста

Над 200 жертви взеха 8 атентата в Шри Ланка (обзор)

Над 3000 дървета засадиха 150 доброволци от „Джи Пи Груп” Дружеството участва в проекта Новата гора

Слаба избирателна активност на президентските избори в Северна Македония

Бракуват агнешко с нечетлив печат Агенцията по храните проверява магазините в цялата страна

Велики пилоти с покана за рали „България”

17 души дариха кръв навръх Цветница в Търново Акцията бе организирана за поредна година в неделното училище на църквата "Св.Никола"

Над 100 рисувани чадъра от децата на ЦЛТРДБ вече са част от вдъхновяващата арт инсталация

Нападнаха лидера на водещата опозиционна партия в Турция (ВИДЕО)

Гърция готова да увеличи данъците и да ореже пенсиите, иска 35 млрд. за растеж и орязване на дълга

В представения към кредиторите от страна на Гърция план за финансова помощ, се съдържат положения засягащи пенсионна реформа и повишаване на данъците в замяна на намаляване на дълга и тригодишна програма за финансиране, съобщава AFP.

„Гръцкото предложение включва финансиране на страната за срок от три години, корекция на дълга и инвестиционен пакет в размер на 35 милиарда евро“, заяви правителствен източник пожелал анонимност.

По данни на РИА Новости, правителството на Гърция предлага повишаване на корпоративния данък в страната с 26%-28% и да бъдат отменени редица отстъпки спрямо гръцките селскостопански производители.

Източникът отбелязва, че Гърция е готова да съкрати военните си разходи с 300 милиона евро. 100 милиона евро съкращения ще бъдат направени през текущата година, а 200 милиона евро през 2016 година.

Предложението на Атина към кредиторите предвижда и замразяване на минималните пенсии в номинално изражение в страната до 2021 година.

Също така в предложението се предвижда отмяната на редица облекчения за селското стопанство. Отмяна на данъчни облекчения се предвиждат и за собствениците на кораби. Предлага се на кредиторите повишение на корпоративния данък в страната от 26 на 28%. Отмяна на данъчните облекчения за гръцките острови, за която настояваше тройката кредитори, не се предвижда.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.